Wat is een plaatsbeschrijving en waarom gebeurt dat?

Categorie: Ik ben huurder

Bij een huuropzeg en bij het begin van een huurcontract, maken we een afspraak met de huurder om de plaatsbeschrijving op te maken. Het is belangrijk dat je deze afspraak stipt opvolgt en dat je op tijd aanwezig bent.

De plaatsbeschrijving is een beschrijving van de toestand en de woning: vloerbekleding, muren, stopcontacten, deuren, kranen, enz.  … Een medewerker van team patrimonium maakt deze beschrijving samen met de huurder op.

Dit is belangrijk voor de eindafrekening en de terugbetaling van de waarborg. De plaatsbeschrijving beschermt je als nieuwe huurder. Voor eventuele schade die al aanwezig is op het moment dat de plaatsbeschrijving genoteerd wordt, kan je later niet verantwoordelijk gesteld worden.

Laat je goed informeren over wat er van je verwacht wordt op het gebied van vloerbekleding, schilder- en behangwerken, verlichtingspunten, naamplaatjes op parlofoon, brievenbus en deurbel, enz. Informeer ook nog eens duidelijk naar welke zaken er voor jouw rekening zijn en welke door de huisvestingsmaatschappij betaald worden.

Geplaatst in .